Свято Шевченка в початковій школі

13.03.2017   Administrator   Категорія: Шкільні свята, вечори, зустрічі

Благослови той день і час,

Коли прослалась килимами

Земля, яку сходив Тарас

Малими босими ногами…

Тарас Григорович Шевченко... Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі й благородні почуття. Тарас Григорович саме та людина, з якої кожен повинен брати приклад… Святкування Шевченківських днів є традиційним для нашої школи.   Дев’яте  березня учні початкової школи розпочали лінійкою , на якій звучала пісня «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні учнів школи . Літературно-музичну композицію «На перехресті музи й долі» підготували вчителі початкових класів. В оригінальній формі було розкрито життєпис Шевченка, цікаво доповнений поезіями. 

Учні 4-Б класу  провели КВК «"Ім’я Шевченка стукає в серцях"( класовод Тарас О.О.) По-особливому прикрасили свято пісні «Думи мої», «Зоре моя вечірняя »,» Тече вода в синє море», « Пісня про Кобзаря» у виконанні учнів 3-В класу ( класовод Козачок Т.О.). Були відзначені учні 1-4 класів, які взяли участь та отримали перемогу у конкурсі віршів «Сторінками поезії» .Вони продемонстрували сценічну майстерність декламування творів сучасних українських авторів, обраних за власним уподобанням та інсценізації за творами Т.Г. Шевченка. Ярослав Костишин, учень 1-А класу, продекламував вірш , складений мамою, Лілею Костишин. Ще звучали пісні на слова Т.Г.Шевченка  у виконанні наших учнів і на перервах.


Заступник директора Боднарчук Г.В.подякувала за цікаве свято, наголосила  на злободенності Шевченкових творів і закликала усіх до вивчення творчості Кобзаря.

https://youtu.be/dPrWAQcFy18