Учні сьомої школи поставили п’єсу для родин учасників АТО

22.01.2018   Administrator   Категорія: Шкільні свята, вечори, зустрічі

Десятикласники нашої школи взяли участь у концерті для учасників АТО і їхніх родин, що відбувся 21 січня в актовій залі державного навчального закладу «Тернопільський центр професійно-технічної освіти».

Дітей запросили показати п’єсу-казку «В канцелярії святого Миколая», з якою, нагадаємо, вони вибороли перше місце в міському огляді-конкурсі фольклорних колективів «Від Катерини до Водохреща» в номінації «Ой хто, хто Миколая любить».

Родинам бійців АТО десятикласники запропонували оновлену версію п’єси, прикрасивши її різдвяними мотивами. На завершення заспівали сучасну патріотичну колядку. А учні 2-А класу Анастасія Горошкевич і Ярослав Костишин — вони грали у виставі ролі братика й сестрички, тато яких захищає Україну, засіяли глядачів побажаннями добра і всіляких гараздів на наступний рік.

Під час вистави гру юних акторів кілька разів переривали оплесками. А опісля голова Тернопільської міської організації «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» Дмитро Гайтко розповів, що його дружина плакала, а маленька донечка пригадала, як свого часу просила в листі до Чудотворця повернути з війни тата — і його, Дмитра Володимировича, відпустили додому саме напередодні дня Святого Миколая.

Організували свято тернопільські волонтери з громадських організацій «Схід і Захід єдині», «Всеукраїнський союз ветеранів АТО», «Повернення полонених» та Міжнародний благодійний фонд «Українська сім’я». Після концерту вони накрили святковий стіл для родин учасників АТО і всіх, хто брав участь у концерті, а дітям роздали пакунки з цукерками.