Міжнародний день рідної мови

22.02.2017   Administrator   Категорія: Шкільні свята, вечори, зустрічі

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають  Міжнародний день рідної мови. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і у Тернопільській спеціалізованій школі  І-ІІІ ступенів №7  з поглибленим вивченням іноземних мов . Протягом дня проводилися тематичні уроки, виховні години, на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, місце серед інших мов світу, а також знайомилися з шляхами підвищення культури мовлення, з мовними обов’язками громадян, з державними документами, що стосуються української мови.


Розпочалося свято «Молитвою до мови» К. Мотрич, яку з великим натхненням і вірою в серці прочитала заступник директора з навчально-виховної роботи школи І ступеня Боднарчук Г.В. Вчитель Краснюкова Л.Д. розповіла учням історію виникнення свята, і коли його почали відзначати в Україні. Вчитель Сидорчук Н.Я.  наголосила на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови. Вчителі  Тарас О.О., Сидорчук Н.Я., Вельган Г.Є., Волинець Б.М., провели зі своїми вихованцями  конкурс  «Грамотний учень нашого класу».Продовжили свято читці віршів про мову.  Палко і трепетно звучали віршовані рядки з вуст найменших учасників.

Переможцями стали : Горошкевич Анастасія, Муравська Христина (1-і класи), Мельник Софія (2-і класи), Вітик Арсен (3-і класи) , Глуха Вікторія (4-і класи). 

    7 Школа Міжнародний День Рідної Мови