"Від Майдану до Війни "

28.02.2021   Administrator   Категорія: Шкільні свята, вечори, зустрічі

«Небесна Сотня», « Майдан», «Революція Гідності» - для багатьох це не прості слова, вони часто співзвучні для нас із « зміна», « боротьба» , « втрати». Вони є і залишаються значущими. Однак коли запитуєш у школярів, що таке Небесна Сотня, часто отримуєш відповідь: «Чув щось про неї по телевізору» або « Ні, з однолітками не цікавились…». Ми, дорослі, забуваємо, що хоч ці події відбувалися недавно, наші діти були ще зовсім малими і значення тих слів для них лише терміни з підручника історії чи телебачення.

Вшановуємо пам'ять загиблих у 2014 році на Центральній площі України та АТО у нашій школі №7, тому нещодавно провели бесіду "Від Майдану до Війни " із ветеранами із ГО Спілка бійців та волонтерів АТО "Сила України " (Гуликом Василем , Войцехівським  Ігорем, Гурняком  Петром , Павлишиним  Романом)

Слухати слова не просто очевидців, а свідомих учасників, дізнатися не просто про події, але й про думки і мотиви, з якими йшли на Майдан, – найкращий урок історії.

Фото на стінах - це фото, що знімав сам Віктор Гурняк до загибелі. Досить відомі світлини  стали «візитівками» подій, друкувалися не лише у нас, і виставка цих фото виставлялась і в США,  і в країнах Європи,  і майже в  усіх містах України.

Каски, бронежилети та муляжі – це експонати із Музею національно-визвольних змагань Тернопільщини.

Дякуємо гостям