«Смайлики-читайлики» в 2-А класі

20.03.2018   Administrator   Категорія: Цікаві уроки

Із 22 січня по 14 березня в 2-А класі біля дошки «мешкали» троє казкових персонажів. Це вчителька Лілія Євгенівна Цуп проводила конкурс «Смайлики-читайлики» з метою заохочення дітей до систематичного читання, виховання в них позитивного ставлення до книжок.

— Один смайлик веселий, усміхнений, бо на ньому ми закріплювали прищіпочками прізвища діток, які люблять читати і читають щодня по кілька сторінок, — розповідає Лілія Євгенівна. — Другий смайлик задуманий, бо на ньому прізвища дітей, котрі читають, але не дуже проявляють до цього бажання. А третій смайлик сумний від того, що деякі діти не люблять читати.

На щастя, сумний смайлик не так рясно був прикрашений прищіпками, як веселий. Очевидно, що йому сумно ще й від самотності.

За словами вчительки, кожен учень у рамках конкурсу міг принести до школи книжку, яку читав, і познайомити з нею однокласників: про що книжка, хто її головні герої, чим сподобалася. Такі міні-презентації відбувалися на уроках літературного читання. А вже на перервах діти переказували учительці зміст книжки, відповідали на запитання. Відтак Лілія Євгенівна рахувала прочитані сторінки, відкидаючи ілюстрації.

За підсумками конкурсу вчителька нагородила грамотами і подарунками четверо другокласників. Перше місце виборола Меланія Демчишин із найвищим особистим результатом — 741 прочитана сторінка. Друге місце в Ждана Федишина (700 сторінок), а третє розділили Настя Горошкевич (568 сторінок) і Марта Прохоренкова (565 сторінок).

Вітаємо переможців! Конкурс «Смайлики-читайлики» в нашому класі триватиме й надалі.