Вони — надія твоя, Тарасе!

22.03.2018   Administrator   Категорія: Цікаві уроки

Щороку Шевченківські дні дарують кожному українцеві — дорослому і юному — привід укотре притулитися серцем до Тарасового слова й кожному віднайти в образі Великого Пророка, Генія нації свого Шевченка.

У 2-А класі (вчителька — Лілія Євгенівна Цуп) низка заходів із вшанування Великого Кобзаря розпочалася з того, що кожна дитина малювала малюнок до окремого вірша й відгадувала, які саме поезії проілюстрували її друзі.

А ще другокласники взяли участь у конкурсі початкової школи на краще декламування віршів Тараса Шевченка і про нього. Софія Бойко, Єва Семенюк, Настя Горошкевич (зіграла роль подруги дитячих років Тараса Оксани Коваленко) і Ярослав Костишин (зіграв малого Тараса) отримали за підсумками цього конкурсу грамоти.

Шевченкіана продовжилася класним святом під гаслом «Хто не шанує видатних людей, той сам не вартий пошани». Діти співали пісні на тексти Тараса Шевченка, розповідали про окремі віхи його життя і творчості, читали вірші, ставили сценку про дитячі роки того, кого згодом визнали Пророком нації, її Поводирем, Світочем.

У святі взяли участь учні 2-В класу. Дівчатка з 2-А Поліна Касюдик, Валерія Лимар, Марічка Шепетюк і Настя Горошкевич спробували себе в ролі репортерів — ставили запитання своїм друзям із паралельного класу, аби довідатися, чи сподобалося їм свято і чим саме замап’яталося.

Також учні 2-А класу оглянули виставку репродукцій картин Тараса Шевченка, що діє на другому поверсі школи.