Додаток до наказу від 19.02.2019р. "Правила користування мобільними телефонами під час освітнього процесу..."

28.02.2019   Administrator   Категорія: Документація

Додаток                            до наказу від 19.02.2019р. 

 

Правила користування мобільними телефонами під час освітнього процесу в Тернопільській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №7 з поглибленим вивченням іноземних мов

І. Загальні положення

  1. «Правила користування мобільними телефонами під час освітнього процесу в ТСШ №7» (далі – Правила) є обов’язковими для виконання усіма учасниками: учнями, учителями, батьками (далі – учасник освітнього процесу).
  2. Дотримання Правил підвищує якість та ефективність освіти, гарантує психологічно комфортні умови освітнього процесу.
  3. Школа не несе відповідальності за збереження мобільних телефонів і не займається їх пошуком. Випадки крадіжок мобільних телефонів розглядаються тільки за заявою власника в місцевому відділені поліції.

ІІ. Умови користування мобільними телефонами

  1. Під час уроків, виховних годин, позакласних заходів, у шкільній бібліотеці необхідно вимикати або переводити телефон у режим «без звуку».
  2. Перед початком уроку чи виховного заходуучень зобов’язаний  забрати телефон з робочого місця (покласти його у спеціальну скриньку чи у портфель).
  3. Користуватися мобільними телефонами на уроці, виховному заході можна лише із дозволу вчителя чи в разі виникнення надзвичайної ситуації.
  4. Учасникам освітнього процесу заборонено у школі слухати радіо та музику в гучному режимі, фотографувати, робити звукові записи, знімати відео мобільним телефоном з метою пропаганди жорстокості і насильства, свідомо завдавати шкоди іміджу школи.
  5. Учасники освітнього процесу мають право на перервах, в позаурочний час використовувати телефони у школі лише як засіб комунікації: дзвонити, надсилати СМС-повідомлення, обмінюватися інформацією, слухати радіо і музику у навушниках, не заважаючи іншим учасникам освітнього процесу.

ІІІ. Відповідальність

  1. За порушення Правил учень може отримати попередження, зауваження, запис у щоденнику.
  2. У разі систематичного порушення Правил учитель може  написати доповідну на ім’я директора, вимагати пояснювальної від учня, повідомити класного керівника з метою виклику батьків для проведення роз’яснювальної бесіди.